Kategoriat
the local hostel

Elämää hostellissa

Hostellin erottaa hotellista etenkin majoitusmuodon yhteisöllisyys. Hostellit ovat kohtaamispaikkoja, joissa myös yksinmatkaavat voivat jakaa kokemuksia, vinkkejä ja ehkä löytää seuraa matkan jatkamiseen.

Perinteisesti myös yöt on nukuttu jaetussa dormissa eli yhteishuoneessa, mutta nykyisin aika moni hostelli tarjoaa, ekstramaksua vastaan, myös private eli yksityishuoneita. Mahdollisesti myös omalla wc:llä varustettuna. Puhutaankin luksushostelleista jolloin rajanveto hotelliin hämärtyy.

Hostelliin kuitenkin kuuluu edelleen yleensä yhteinen keittiö ja yhteisiä oleskelutiloja. Jokainen saa toki viettää aikansa kuten haluaa, mutta sosiaalisuus on suositeltavaa, onhan se hostellimatkailun keskiössä.

Ruutuaika ja netin saatavuus myös ulkomailla on vaikuttanut myös tähän, joidenkin mielestä negatiivisesti. Suositukset parhaista paikallisista ravintoloista haetaan googlesta ennemmin kuin kanssareissaajilta kyselemällä. Olohuoneen lautapelien sijaan pelataan ilman rekisteröitymistä nettikasinoilla ilmaisesta wifistä nauttien.

No, ei tilanne aivan näin synkkä ole. Monet hyvät hostellit tarjoavat monenlaista yhdessä tekemistä tai vaikkapa opastettuja retkiä lähiseudulle.

Hostellin valinnassa kannattaakin ottaa huomioon omat mieltymykset yhdessäolon suhteen. Toiset etsiytyvät bilehostelleihin, kun taas varttuneemmat ja perheen kanssa matkustavat arvostavat rauhaa, ainakin yöaikaan. Hostellit ovat yleensä hyvin läsnä sosiaalisessa mediassa, ja jo kuvien perusteella ilmapiiriä voi tunnustella ennakkoon.